fredag 4 januari 2013

Tufft i Abilene!

(Uppdaterat 4/1)

Flera av förhandsfavoriterna gjorde bort sig eller hänger på gärdsgårn' efter 8 av 10 set i första rundan av Abilene Derbyt.

83 av 138 entries går vidare till andra rundan och det ser nu ut som 211 räcker.

Wesley & Kristen Galyeans Tatoos On This Town (Spots Hot-Heavenly Reys) tog kommandot i första setet med en stark ritt som belönades med 219 pinnar. Spots Hottaren scorade 214+213 i futurityt i december och missade semifinalen med 3 pinnar då. En klar utveckling skönjdes sedan dess och till final i Abilene bör han gå om de inte ställer till det för sig i andra omgången.

En av förhandsfavoriterna Lil Catbaloo & Lloyd Cox såg skaplig ut men hade missar som drog ner betyget även om 213 räcker till vidare avansemang. Futurity semifinalisten One Time Kitty och R.L.Chartier fick också till det med 218.5 som lovar gott inför 2:a vändan.

Min Favorit CR First Tuff såg tilltalande ut på samma 218.5 men jag tror nog det finns mer att ta av i en eventuell final.

En som såg trött och oinspirerad ut var däremot Matt Gaines Loony Cat. 212 i lite småtrög stil som inte direkt imponerade. Den välväxte valacken kan mycket väl behöva lite tuffare kossor för att komma till sin rätt och i sanning att säga var de tre som Matt plockade ut igår något som till och med jag kunnat hålla till fots! ;)

Finfint stammade Overdrive (Hydrive Cat-Lenas Horn) med Paul Hansma i sadeln tyckte jag också om. 216 utan att tömmas och med lite finslipning där kan han mycket väl ta sig till final.

Kory Pounds Jack Boon Cat tyckte jag likt Loony Cat såg lite småseg ut. Såg betydligt bättre ut i futurityt, men 213.5 tar honom vidare utan prut.

Till vår glädje noteras att allas vår vän Josh King också tar sig till andra rundan på Mojita med sina 213. Började dock lite oroväckande med att jobba ur position på första kalven, kort som tusan åt höger och Josh hade tur att kalven inte utnyttjade tillfället bättre. Klar uppryckning på de nästföljande, men han har nog inte råd med samma miss i 2:a rundan.

Övrigt att nämna, flera habila insatser och Matt Gaines Mercedez Smooth, som glänste från och till i Futurityt, fick till det i går också med en finfin 218.5 runda. Ash Baxtrom likaså med Mike Jones Nitas Wood avkomma Woodys Baby som seglar vidare till 2:a rundan på 217.5. Lloyd Cox No Way In Hal såg mycket bättre ut igår än under Futurity finalen, 215.5 kan gott bli mer i andra och Tate Bennett brisar med på Rios Jewel med samma 215.5.

Kraftiga missar och besvikelser dock på Boyd Rice's Botero 206, Adan Banuelos Cat Diesel 201.

Dök in som hastigast i de två kvarvarande setten av 1:a rundan och han se Matt Gaines på Jamie Hills Cat Countin Checks se lysande ut på 218. Det var det mesta och bästa under dagens två set men även Ima Studio Cat & Two Good A Boon såg bra ut på sina 216. Den sistnämnda inspekterade jag för ev. köp för nåt år sedan av Carmel Cutting Horses, men han blev lite för dyr med sina $13.500.

Snart dags för 5/6 åringarnas 1:a runda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar