onsdag 2 oktober 2013

Fantastisk cutting i 5/6 åringarnas Bash-final!!


Jaime Snider satsade allt och Sly Playgirl (That Sly Cat-Taquitas Playgirl) gav allt i classic finalen i går kväll.  228 belönades paret med i tre hissnande och aggressiva cuts. Jaime red märren hårt och lät verkligen visa upp Sly Playgirls fantastiska stil och stora, stora fighter hjärta.
Sly Playgirl
En mycket värdig vinnare i en fantastisk final där Wes Galyean och High Classed Hottie (Spots Hot-High Classed Model) öppnade starkt som första ekipage i 1:a set till tonerna av 221. Som 3:a respektive 4:a gick halvbröderna, Super Stakes Classic champion Cat Man Blue (HBC-Quintan Blue) och Tunica Champion Blue One Time (One Time Pepto-Quintan Blue) ut. Cat Man Blue & Sean Flynn stötte på lite patrull på sista kalven och scoren kom inte riktigt upp i konkurrenskraftig nivå utan stannade på 216. Clint Allen gav dock allt på Blue One Time som inte haft marginalerna med sig det sista året men svarade för en fantastisk insats med spektakulära "moves" och gott om working time, 222pts och upp i ledningen för Allen och Blue One Time.
Blue One Time
Efter denna prestation var det dags för Lloyd Cox och 4års säsongens dominant Hottish (Spots Hot-Stylish Play Lena). Länge såg det också ut att vara Lloyd & Hottish afton. Otroliga stopp och halsbrytande vändningar med magen i gruset på första kalven som arbetades en bra stund. Kalv nummer två började i samma stil men föll snart ur och rusade från sarg till sarg och Lloyd tvingades av kalven ute vid sargen, något som i slutändan kostade många pinnar och dollar även om det knappast var segern som rök, 217 blev scoren.
Näste kämpe att gå bort sig var  James Payne's Once In A Blu Boon (Peptoboonsmal-Autumn Boon) som fick problem i andra cutten och hoppade efter fel kalv.

Som nummer 8 i settet klev Jaime Snider iväg och det var som sagt gasen i botten från första stund. Ingen av de efterföljande i settet utgjorde något hot men ett par ekipage i 2:a set kom oroväckande nära.
Paynes 2:a häst i finalen Poo Smoothie (Smooth As A Cat-Dual Poo) gjorde en habil insats på 219 men utan den rätta svårighetsgraden på kalvarna. Skip Queen och Dirt In Da Skirt (HBC-Smart B Back) gick ut som åttonde, och minst meriterade häst ($16.000), i settet och gjorde sitt livs prestation! En 225 runda som hade de flesta i Silverado Arena på fötter men till Sly Playgirls 228 fattades det dock en del. Sista hotet var Woodys Wildest Cat (HBC-Miss Echo Wood)& Clint Allen som startade sist i finalen. Duon gjorde vad de kunde med de djur som fans kvar och en fin ritt blev det till 223 och 3:e priset.


Quick To Dual & Jason Clark
Efter denna urladdning var det dags för Brazos Derbyfinal där Jason Clark & Quick To Dual toppade på 226 knappt, knappt före Jesse Lennox & Boon San Spoon på 225.5.
 Undertecknad sov då redan gott men slutresultatet kommer nedan, en liten reflektion också om fantastiske tävlingsmärren Quintan Blue ($600.000) som verkar på väg att toppa sina resultat i arenan med sina avkommors prestationer, hon fick ju även med sin 4-årige Dual Rey son, Blue Rey i resultalistan!
Blue Ray








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar