onsdag 3 april 2013

Finalfältet klart i Super Stakes Classic

Gårdagens Wild Card runda med sina 23 ekipage i samma set, bjöd på en hel del sevärd cutting! 5 finalbiljetter, plus eventuella "ties", skulle hitta ägare. En hjord om närmare 60 djur fick till och med Will Rogers Coliseum att kännas trång! Stor heder till de "kosse-spanare" som lyckades hålla reda på sina djur i den villervallan.

Det började starkt med Beau Galeyean på sin egen SVR Reyl Smart (Dual Rey-The Smart Look) som jobbade riktigt bra med hygglig svårighetsgrad och höll det mesta i arenacentrum. 219 belönades ritten med och på detta kunde Beau känna sig någorlunda trygg.

Som tredje ekipage äntrade Stylish Martini (Docs Stylish Oak-Miss Martini Play) & Roger Wagner arenan. Roger satte det mesta i sina cuts, en liten "mother up" i andra cutten var det enda som drog ner helheten men hedersmärren löste alla svårigheter med bravur och såg sådär härligt "ormig"ut på 220pts.
 
Stylish Martini

Divas On Time (One Time Pepto-Desires Cat) & Austin Shepard klev sedan in i handlingen och i en mycket stark ritt med hög svårighetsgrad och en hel del working time scorade duon 220.5 för ledningen. Ytterligare en super-duper stam med One Time Pepto på en dotter till Desire Some Freckles $205.000 vilket gör mamma Desires Cat till syster med Desires Little Rex $287.000, Desires Katrina $135.000 och Thundercat $139.000 som Divas On Time förövrigt möter i finalen! Hon ser stark ut men kanske saknar den där riktigt läckra utstrålningen och uttrycket när hon jobbar. En något blygsam karriär så här långt med "bara"$45.000 på kontot men det kan bli betydligt mer i finalen på fredag.

Nästa topp sto att göra entre var Cat Mom Do (High Brow Cat-Moms Stylish Babe) som skämt bort oss lite under vintern med flera topp placeringar och vinst i bla Tunica och 4:e plats i Cattlemens. Matt Gaines fining gjorde också allt som begärdes av henne men det sattes aldrig upp helt optimalt och det var vid det här laget klart ansträngt i det fräscha ko beståndet. 219.5 blev scoren och kurvan pekar uppåt igen efter 217-216 i de bägge inledande rundorna.

Siste man att ta sig till final var Tarin Rice & Cats Colonel (High Brow Cat-Holly Dolly Too). Duon gick ut som ekipage 22 av 23 och det som vid det här laget fanns kvar att cutta kändes föga upphetsande. Tarin gjorde inga misstag dock och en mycket habil insats belönades med 218 och plats bland de 25 i finalen.

En liten värmare inför finalen utlovas när startlistan lottats och det är dags att bedöma chanserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar